top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Bergwandelen voor genieters in het pittoreske Obernbergdal

Vanuit een authentiek wellnesshotel dagelijks mooie wandelingen ondernemen!

Aan de voet van de indrukwekkende Obernberger Tribulaun (2780m) ligt het idyllische Obernbergdal. Ondanks de nabijheid van de drukke Brenner-pas geniet dit adembenemend gebied van een enorme rust. Vanuit het originele Almi's Berghotel ontdekken we dagelijks op mooie wandeltochten dit magnifiek dal.

Tijdens deze week gaan we het Obernbergdal met de omliggende bergen, een paar prachtige bergmeertjes en twee pittoreske bergboerderijen leren kennen. Begeleid door onze gids ervaren we dagelijks over de geschiedenis, de fauna en flora en de gebruiken in deze vallei.

Naast de Steineralm, een Bergboerderij waar nog artisanaal kaas geproduceerd wordt, bezoeken we ook de berghut op de Sattelalm waar we ook kunnen genieten van een heerlijk avondmenu.

Op de meeste tochten vertrekken we direct te voet vanuit het hotel. Eén dag zullen we een verplaatsing doen met bus en twee skiliften. Zo kunnen we dan op hoogte starten en een aantal toppen al wandelend overschrijden.

We verblijven in het authentieke Almi's Berghotel. Een gedetailleerde beschrijving van dit hotel vind je onderaan op deze pagina.

De week wordt begeleid door een nederlandstalige gids met oostenrijkse Bergwandelgids opleiding. Ook heeft onze gids een uitstekende kennis over het Obernbergdal en de regio.

Inklusive

Organisation

Organisation

Guiding by hiking guide

Festive dinner in mountain hut

Führung durch Wanderführer

Feierliches essen in Berghütte

6x Hotel stay

6x Halbpension

6x Hotelübernachtung

6x Half board

Rental gear

Mietmaterial

Nicht inklusive

Deine eigene Bergsportversicherung

Reisekosten

Getränke und zusätzliche Verpflegung

Tourismustaxe im Hotel

Almis Berghotel

Unterkunft

Gelegen in het dorpje Obernberg am Brenner, begint het genieten al met het uitzicht op de omliggende bergtoppen zoals de Tribulaun en de Olperer. Genieten gaat verder door de uitstekende keuken van Seppi. Naast een uniek hoofdgerecht en dessert uit de keuken is er een groot buffet met grote keuze aan salades en geweldige soep. Met bijzonderheden zoals vegan dieet of allergieën wordt graag rekening gehouden.

Van het lekkere ontbijtbuffet een paar broodjes en een stuk fruit meenemen voor onderweg is uitdrukkelijk toegestaan!​

Na een sportieve dag kan je onspannen in de wellness oase met Sauna, Hamam, infrarood,.. etc. indien gewenst, op twee avonden begeleid door Laurin met saunarituelen.

​Wie van het genieten nog niet genoeg heeft, kan ook nog een sportmassage boeken.

Technische Schwierigkeit
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Kondition
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Unterkunft
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Action
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

5-12 deelnemers per gids

7
Tage

€ 1195

Mögliches Programm

Zie onderaan

Vorrausetzungen

Conditie voor 6 uur wandelen

Begeleiding 
Dag 1 - Welkom in Obernberg

20 hm

20 hm

2 km

1 uur

Gemakkelijke wandelpaden

We ontmoeten elkaar in de late namiddag in het Almi's Berghotel. Na een kennismaking trekken we er nog even erop uit om het dorpje Obernberg te verkennen. Onder andere bekijken we de interessante geografie, de heuvels die in het obernbergdal overal te vinden zijn. Op één van deze heuvels staat de unieke St. Nikolaus kerk. Later genieten we van een welkomstschnaps en een lekkere avondmaaltijd.
Dag 2 - Obernberger See en Steineralm 1737m

600 hm

600 hm

13 km

6-8 uur

Rustige wandelpaden

Het Obernbergdal kennen de locals vooral dankzij het meer van obernberg. Dit unieke bergmeer is met de Maria am See Kapelle (kapel), het meestgekozen onderwerp voor postkaarten van Tirol. Ook gaan we vandaag op bezoek op de Bergboerderij Steineralm. 20 minuten te voet of toch liever even met de bus gaan we naar het einde van het Obernbergdal. Via een paar mooie Almhutten komen we na een klein uurtje wandelen bij de Obernberger See aan. Via een leuk pad wandelen we rustig rond dit zuiver bergmeer. Onze gids vertelt bij een stop een paar weetjes over deze unieke plek. Aan het andere einde van het meer trekken we verder richting het portjoch, en traverseren later naar de Steineralm 1737m . Deze bergboerderij is zoals ons hotel ook in het bezit van de familie Almberger, we worden hier door Thomas ontvangen. Via een kleine rondleiding maken we kennis met de artisanale kaasproductie en kunnen van een stukje kaas en een drankje genieten. Via de hooi-hutjes bij Lärchegg wandelen we rustig terug naar het meer, waar we nog de Maria am See kapel met een mooie fresco kunnen bekijken. Langs de wandelweg naast de beek keren we terug naar ons hotel.
Dag 3 - Fradertal, Allerleigrubenspitze 2131m

750-1100 hm

750-1100 hm

11 - 15 km

6-8 uur

Wandelpaden

Het programma vandaag laat heel wat aanpassingen toe. Afhankelijk van waar we zin in hebben kunnen we meer of minder wandelen, technischer of minder technisch, een bijkomende top beklimmen of niet. We vertrekken te voet vanuit het hotel en wandelen het Fraderdal binnen. Via brede wegen kunnen leuk babbelen terwijl we van Alm naar Alm wandelen. Vanaf de Hochlegeralm wordt het even smaller, tot we na een half-uurtje aan een brede bergkam aankomen. Wie wil kan hier nog even een uitstapje naar de top van de Hoher Lorenzen 2315m maken. Deze top ligt aan de zogenaamde Grenzkam, de bergkam die Oostenrijk van Italië scheidt. We trekken verder naar het noorden, opnieuw richting Obernberg. Via deze unieke brede bergkam stappen we op en af via kleine topjes zoals de Allerleigrubenspitze 2131m verder. Aan het einde van de bergkam gaat het wandelpad nog even tussen de bomen verder, vooraleer we weer op een bredere weg terug naar het hotel afdalen. Willen we wat minder hoogtemeters doen, gaan we vanaf de Frader alm de andere kant op. We beklimmen het Karsattel, en wie wil nog de Niedererberg 2196m vooraleer we naar de Hochlegeralm verder gaan. Vanaf deze alm kunnen we dan rustig terug naar het hotel terugkeren.
Dag 4 - Sattelalm via de Karalm en Sattelberg 2115m

900 hm

650 hm

10 km

6 uur

Wandelpaden

Vandaag willen we het midden van de week vieren. We genieten van een lang ontbijt en starten iets later als de overige dagen. We stappen even via de straat het dal uit, vooraleer we via een klein wandelwegje naar de Karalm stappen. Hier ervaren we wat over wat de lokale jagers alles doen in de winter, om het wild bij het overleven te helpen. We wandelen verder, nu het Griessenbachtal binnen. Onder ons de Niederbergalm, hebben we de "Tausend Brunnen" of duizend bronnen boven ons. Wie wil kan hier een eigen bron kiezen, en de drinkfles met vers Tiroler bronwater vullen. Gesterkt door het zuivere water, zetten we onze wandeling voort. Nu gaat het stevig omhoog, via een indrukwekkend wandelpad beklimmen we de Sattelberg 2115m. Met een groot top-kruis en een geweldig uitzicht, is dit de ideale locaties voor een paar foto's! Hier op deze berg bevinden we ons op de grens met Italië, onze gids verteld ons hier over de geschiedenis van deze bergkam. We volgen de Italiaanse grens via een aangenaam wandelpad naar het Oosten toe, zo nu en dan kunnen wie een deel van de Brennerpas vanuit vogelperspectief zien. Als we de grens verlaten, en weer Oostenrijk binnenstappen, zijn het nog maar een paar minuutjes tot aan de Sattelalm 1633m. Dit is ons doel van vandaag, we beëindigen de wandeling hier, en beginnen het kulinarisch genot met een aperitief op het terras. Eens de zon verdwijnt gaan we naar binnen, waar ons Luis Hoachen, de waard van deze hut, ons met een lokale schnaps welkom heet. Nu worden we verwend met een menu met lekkere lokale specialiteiten. Over de terugweg naar het hotel maken we ons geen zorgen, met een shuttle worden we na afloop van dit kulinarisch feestmaal terug naar het hotel gebracht.
Dag 5 - Drie toppen vanuit de Bergeralm

350-700 hm

1150 - 1450 hm

10 - 13 km

5-7 uur

Wandelpaden

Het feestmaal van gisteren nog in onze kniën, beginnen we rustig aan onze vijfde tocht. Toch gaan we vandaag zeker drie toppen beklimmen! Met de bus worden we vooraan het hotel opgehaald, en rijden we naar de gemeente Steinach. Hier genieten we van een kleine rondleiding vooraleer we naar de Bergeralm skilift wandelen. Twee leuke liftjes brengen ons in korte tijd 1100 hoogtemeters hoger. Vanaf hier gaan we te voet verder en staan na maar een paar minuutjes stappen al op onze eerste top: Nösslachjoch 2231m. Via een brede rug stappen we verder naar onze volgende top: de Leitnerberg 2280m. We bevinden ons vandaag op de bergkam die het Obernbergdal van het Gschitztal scheidt. Aan de andere kant van het Gschitztal kunnen we bergen zoals de indrukwekkende Serles 2771m en de bekende 3000-er Habicht 3277m zien. Nadat we ook op de Leitnerberg 2309m hebben gestaan kunnen we bij het Trunajoch 2152m een keuze maken: wie een beetje wil genieten kan bij het nabij gelegen meertje Lichtsee genieten van de rustgevende atmosfeer. Wil jij liever nog een topje doen, dan kan je samen met de gids nog een 350-tal hoogtemeeters stijgen en de Rötenspitze beklimmen. Dit is de hoogste top van deze week met maar liefst 2481m! Vanaf hierboven hebben we een indrukwekkend zicht op de hoge toppen aan het einde van het Gschitzdal zoals de Feuerstein en ook de Freiger in het Stubaidal. Gezamelijk genieten we aan de Lichtsee nog van het panorama over de Tribulaungruppe en het Obernbergdal. Via de Kastnerbergalm keren we terug naar het hotel.
Dag 6 - Afscheid nemen van het Obernbergdal

-

-

-

-

-

Na een gezamelijk ontbijt nemen we afscheid van elkaar en het Obernbergdal.
Dag 6 - Programma naar wens in het Obernbergdal

300-1000 hm

300-1000 hm

6-12 km

4-8 uur

Wandelpaden

Voor de laatste dag bereidt jullie wandelgids een keuze aan wandelingen voor. Zo kunnen jullie de flair van de laatste wandeling zelf kiezen. Hieonder een paar mogelijkheden: - Via het verlaten Hinterenns over een smalle wandelweg naar de Wildgrube, de Kastenbergalm en de Lärchenwiesenweg (1000 hm, 14km) - Langs het Hinterenns en de indrukwekkende Seesteig nog een laatste keer naar de Obernbergersee en terugweg langs het Flitterwald (550hm, 12 km) - Via de Waldbauer naar de Kastenbergalm de Lärchenwiesenweg wandelen (450hm, 13km) 's Avonds genieten we gezamenlijk nog van een laatste gezamenlijke maaltijd in het Almis Berghotel.
Mögliches Programm
bottom of page