top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Klettersteig Stubai

Via ferrata's onder begeleiding van een berggids

Jij wil een weekje klimgenot op via-ferrata's beleven? Boek dan jouw plaats voor deze geweldige week!

Of je nu wil leren klettersteig klimmen, of je gewoon een weekje wil vertoeven met de mooiste via ferrata's in het Stubaidal zit je met deze week helemaal juist.

Bij een klettersteig, in het italiaans via ferrata (ijzeren weg) getiteld, beklimt men een rotsroute met hulp van, en beveiligd door, een staalkabel. Middel een klettersteigset ben je in geval van nood aan deze kabel gezekerd. Jou berggids zorgt niet alleen voor de juiste planning van de tochten aangezien van het weer, de vaardigheden en andere variablen. Indien nodig, zekert de gids jou in sleutelpassages nog eens extra met een touw vanbovenuit. Zo heb je niet alleen een leuke ervaring, maar kan je zonder gevaar ook een keer je grenzen opzoeken.

We verlijven in het Stubaidal. Deze geweldige vallei staat in de winter bekend als skitrekplijster, maar wat weinigen weten is dat de klettersteigen in dit dal geweldig zijn. In elke hoek van het dal vinden we via ferrata's. Moeilijke, gemakkelijke , lange en korte. Keuze aan avonturen zat.

Elke dag trekken we eropuit, genieten meermaals van de skiliften. Middels deze kunnen we zonder veel aanloop hoog boven het dal klimavonturen beleven. Ook gepland is een wandeling naar de Franz-Senn-Hütte 2147m, waar een paar geweldige klettersteigen op ons wachten.

Meestal wordt dit programma door onze gids Dominik begeleid. Geboren en opgegroeid in het Stubaidal is hij berggids in tweede generatie en is de man voor avonturen in dit gebied. Daar hij meerdere winters in noord-amerika gewoond heeft, spreekt dominik geweldig engels.

Inklusive

Organisation

Organisation

Guiding by IFMGA certified mountain guide

Führung durch IVBV Bergführer

5x Hotel stay

5x Half board

5x Übernachtung im Hotel

5x Halbpension

Rental gear

Mietmaterial

Ticket for all cablecars in the stubai valley

Ticket für alle Lifte im Stubaital

Nicht inklusive

Deine eigene Bergsportversicherung

Reisekosten

Getränke und zusätzliche Verpflegung

Informatie volgt

Unterkunft

Meer Informatie volgt zo snel mogenlijk

Technische Schwierigkeit
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Kondition
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Unterkunft
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Action
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

4-8 deelnemers per gids

6
Tage

€ 1410

Mögliches Programm

Dag 1 - Kennismaking en gezamelijk avondeten, materiaalvoordracht
Dag 2 - Kreuzjoch klettersteig in Schlick 2000
Dag 3 - Elferkofel klettersteig op de Elfer
Dag 4 - Klettersteigen rond en wandeling naar de Franz-Senn-Hütte
Dag 5 - Via Ferrata en gletjeravontuur bij de Stubaier Gletscher
Dag 6 - St. Magdalena of Innsbrucker Klettersteig

Vorrausetzungen

Sportieve leefstijl, konditie voor dagtochten van 4-8 uur, klimervaring mag maar is niet noodzakelijk

Dominik Gleirscher

IVBV Bergführer

Begeleiding 
Dag 1 - Kennismaking en gezamenlijk avondeten, materiaalvoordracht

-

-

-

-

-

In de late namiddag ontmoet je jouw gids en de andere deelnemers in het hotel. Gezellig met een drankje op het terras, stelt iedereen zichzelf en zijn verwachtingen van deze week kort voor. Zo kan de gids het programma aan jullie wensen aanpassen. Na het gezamelijke avondeten in het hotel, volgt nog een beknopte voordracht over het klettersteigmateriaal. Het geleende materiaal wordt nu ook uitgedeeld en op grootte gecheckt. Ook wordt het programma van morgen even overlopen.
Dag 2 - Kreuzjoch klettersteig in Schlick 2000, Marchleitenfels 2260m

250 hm

250 hm

2 km

3-5 uur

A-B sleutelpassage C, extraatjes t.e.m. D

Vandaag beklimmen we de Marchleitenfels, 2260m, eerder bekend als “Kreuzjoch klettersteig”, in het gebied Schlick 2000. Om deze via ferrata te bereiken, wandelen we naar de lift in Fulpmes. Deze brengt ons maar liefst 1km naar boven: ideaal op een warme zomerdag. Eens uitgestapt kunnen we van een indrukwekkend zicht op de bergketen "Kalkkögel" genieten! Na een kwartiertje wandelen, bereiken we als snel het startpunt van de klettersteig. Aan een leuk bankje pakken we ons klimmateriaal uit en workshoppen even de zekeringstechnieken bij het klettersteig klimmen. We beginnen het klimmen een passage met de moeilijkheid C, de gids zekert ons met touw. Daarna genieten we van een leuke beklimming over deze rotsgraat met moeilijkheden A-B. De klettersteig zelf is vrij kort, zo hebben we heel wat tijd om op jouw wensen in te gaan. Er zijn verschillende oefenroutes met diverse moeilijkheidsgraden (B/C en C/D), een klimschool waar we onze rotsklimtechniek kunnen oefenen en ook een flying fox (of “seilrutsche”) als beloning!
Dag 3 - Elferkofel klettersteig op de Elfer 2505m

705 hm

705 hm

5,5 km

6-7 uur

Meestal A&B, passages C

Opnieuw beklimmen we een rotsgraat, maar deze keer langer en indrukwekkender! We klimmen vandaag op de toppen van de Elfer (11–er), zo genoemd omdat de zon om elf uur hierboven staat, vanuit Neustift gezien. En ja, de Zwölfer (12) bestaat ook! Met Fiets, bus of auto verplaatsen we ons naar Neustift, en stappen hier in de Elferbahn. Deze lift brengt ons een 650-tal hoogtemeters hoger. Op de inmiddels groene skipiste kunnen we toekijken hoe moedige parapenters (paragleiters) zich in de lucht in wagen. Voor wie wil, kan jullie gids een “(tandem-) vlucht" na de beklimming boeken (niet in de prijs inbegrepen). Eerst wacht nog een mooie wandeling voor er kan geklommen worden. Met de Elfer en Elferkofel aan onze rechterkant en het Pinnisdal aan de linkerkant, valt er bij de aanloop naar het Zwölfernieder, 2335m, heel wat te zien. De beklimming gaat over een bijna 1 km lange rotsgraat. Wandel- en klimpassages wisselen zich af. Deels gaat het tussen en over rotstorentjes: een heel avontuurlijk en fotogeniek gebeuren! Het hoogtepunt is de top van de Elferkofel met maar liefst 2505m hoogte! De afdaling verloopt via de Noordoost graat en nadien ook langs de Elferhütte, waar we iets kunnen drinken en eten als we willen.
Dag 4 - Klettersteigen rond en wandeling naar de Franz-Senn-Hütte

600 hm

600 hm

9 km

6-7 uur

C

We ontdekken het gebied achter in het Oberbergdal. Met taxibusje of auto’s rijden we naar de Oberissalm. Van hieruit trekken we te voet verder. Via de mooie winterweg (als Winterweg een aardrijkskundige naam is, hoofdletter) bereiken we, na een goed uurtje stappen, de Franz-Senn-Hütte 2149m. Vanaf deze hut hebben we heel wat keuzes: - De Edelweiß Klettersteig: met moeilijkheid C mogen we deze korte via ferrata niet onderschatten. De naam van deze via ferrata verraadt ons iets over de beschermde Edelweiss bloemen die we tijdens het klimmen gaan tegenkomen - De Höllenrachen (of "keel van de hel") Klettersteig is de uniekste via ferrata van het Stubaidal, al dan niet van Tirol! Door een rotskloof klimmen we maar weinig meter boven het bruisende water. - De Sommerwand Klettersteig is werkelijk genieten! Met moeilijkheid B/C moeten we doorgaand klimmen, maar zonder al te veel zorgen. De aanloop vanuit de hut is 30 min, en de Höllenrachen ligt onderweg. Na aansluiting van de klettersteigavonturen kunnen we ons vooraleer we aan de afdaling beginnen nog laten verwennen door het team van Thomas Fankhauser.
Dag 5 - Via Ferrata en gletsjeravontuur bij de Stubaier Gletscher

350 hm

350 hm

3 km

4-5 uur

B/C, vaak C, passage D

Vandaag trekken we naar het gebied van de Stubaier gletsjer. We willen de top Egesengrat via de indrukwekkende Fernau klettersteig bedwingen. Na een rit met de bus of auto naar de Mutterbergalm, aan het einde van het Stubaidal, nemen we de lift naar het middelstation. Van hieruit is het 10 minuutjes wandelen naar de start. Door de korte aanloop sparen we krachten voor de beklimming. Deze via ferrata is een echte uitdaging met maar liefst 200m lengte en normaliter uitdagende passages. Gelukkig kunnen we vaak even uitrusten op mooie locaties met zicht op de gletsjer. Na een tweetal uurtjes klimmen scheiden ons enkel nog maar 10 minuutjes wandelen van de top Egesengrat, 2631m! Vanaf hier kunnen we de toppers van de Stubaier Alpen zien, waaronder bijvoorbeeld de Ruderhofspitze met 3474m. De afdaling verloopt via een mooi wandelpad en een klein bergmeertje. Willen we vandaag nog meer beleven, dan kunnen we de lift verder naar boven nemen en een paar stapjes de Schaufelferner gletsjer opwandelen, het uitzichtsplatform "top of Tyrol" bezoeken en/of door de gletsjergrot wandelen. Comfortabel gaat het, na een dag vol belevenissen, met de lift terug naar het dal! Willen we het vandaag klimtechnisch niet zo uitdagend, kunnen we bijvoorbeeld een wandeling maken: de "Wilde Wasser Weg" naar de Sulzenauerhütte is super indrukwekkend en boven kunnen we ons ook aan een leuke via ferrata wagen.
Dag 6 - St. Magdalena of Innsbrucker Klettersteig

bijv. 600 hm

bijv. 600 hm

-

3-6 uur

C

Het programma voor de laatste dag bepalen we samen op de vooravond. Mogelijkheden zijn onder andere: - St. Magdalena Klettersteig: Mooie wandeling en beklimming naar idyllisch plekje in het Gschitzdal. Boven bij St. Magdalena kunnen we iets lekkers eten en drinken - Innsbrucker Klettersteig: een indrukwekkende via ferrata op een lange rotsgraat beklimmen met uitzicht over de daken van Innsbruck.
Mögliches Programm
bottom of page