top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Mijn eerste multi-pitch! Arco, Gardameer

Leer zelfstandig multi-pitchen met dolce vita flair.

Wil je zelfstandig meerdere touwlengtes leren klimmen aan het bekende Gardameer? Schrijf je dan snel in voor deze leuke stage!

Rotsklimmen op avontuurlijke en lange Alpenwanden, is een droom voor veel sportklimmers. Het klimmekka Arco ligt ongeveer zeven kilometer ten noorden van het Gardameer in de Italiaanse regio Trentino. Het milde microklimaat dat het gebied kenmerkt, is te danken aan de lage hoogte van slechts 90 meter boven de zeespiegel en de invloed van het nabijgelegen meer. Typerend voor het zuidelijke landschap zijn de gecultiveerde olijfboomgaarden, wijngaarden en hoge cipressen, waarboven gekleurde rotswanden uittorenen. Zelfs de Habsburgers waardeerden het milde klimaat, dat met zijn zuidelijke zon de hedendaagse vakantieganger snel in vakantiestemming brengt.

Dagelijks verkennen we de massieven rond het pittoreske dorpje Arco: te voet, met de fiets of met de auto. Het doel van deze cursus is het zelfstandig en veilig leren klimmen van meerdere ingerichte touwlengtes, waarbij ook aandacht besteed wordt aan de laatste inzichten op het gebied van veiligheid, zekeren en standplaatsen bouwen.

In de avonduren wordt de praktijk aangevuld met theorie en evaluaties.
 Doordat we geen aanloop naar en afdaling van de hut hebben, biedt deze stage overvloedige rotsklim-praktijk van de eerste tot laatste dag.De stage begint 's middags, om het mogelijk te maken het laatste deel van de heenreis deze ochtend af te leggen. Na de stage reserveren we een extra nacht, om de volgende dag vroeg terug naar huis te kunnen vertrekken. In de planning proberen we voor de terugreis klassieke reisdagen te vermijden en opteren aldus voor een rit met hopelijk weinig of geen file.

Bij bijna alle berggids.be reizen zorgen we voor een verblijf met avondeten.

In het unieke Arco zou dit missen zonde zijn, daar je hier het echte Italiaanse levensgevoel, dolce vita, kan beleven!
In het authentiek dorpje zijn er een aantal heel leuke en authentieke restaurantjes en pizzeria’s waar je van Italiaanse specialiteiten kan genieten.

Voor tips, reservaties en sympathieke begeleiding zorgt jullie berggids!

Onze lead guide Jef begeleidt deze stage persoonlijk.
Is dit niet mogelijk, zorgen we met onze lokale partner en bergids Florian voor een bekwame lesgever. Bij een volgeboekte stage worden we 1 of 2 dagen door een bijkomende gids begeleid!

Bij voldoende bekwaamheid kan het klimvaardigheidsbewijs ‘Outdoor Voorklimmen’ (multi-pitch) van de KBF/NKBV behaald worden.

Cursusinhoud:
- routeplanning, gebruik topo en risicoanalyse
- oriëntatie, het vinden van de route en afdaling
- keuze materiaal
- klimtechniek
- multi-pitch techniek (touwhandelingen en gebruik van dubbel touw)
- zekertechniek (voor- en naklimmer) en apparaten
- standplaats inrichten en veilig abseilen (rapellen)
- gebruik van nuts en friends
- reddingstechnieken

Inklusive

Organisation

Organisation

Prepatory call

Vorbereitender Call

Guiding by IFMGA certified mountain guide

Führung durch IVBV Bergführer

5x Hotel stay

5x Übernachtung im Hotel

5x Frühstück

5x breakfast

40% Rabatt-Gutschein für einen Einkauf bei K2 und BCA

-40% voucher for a sale at K2 and BCA

Nicht inklusive

Deine eigene Bergsportversicherung

Reisekosten

Abendessen in Arco

Getränke und zusätzliche Verpflegung

Hoody Hotel in Arco

Unterkunft

Het Hoody hotel aan de rand van Arco is een ideaal stekje voor sportievelingen. Naast fijne kamers en natuurlijk een uitgebreid en lekker ontbijt, biedt het hotel nog een pak meer.

Na een dagje sportief en actief zijn wil jij lekker relaxen: dan ontspan je zeker op het Happyness terras, in de Sauna of Jacuzzi!Wil je je graag per fiets verplaatsen naar de rotsen?
Dan laat je auto de gehele week in de garage staan en profiteer van een indoor-fietsenstalling compleet met werkbank. Of huur je (e-)fiets hier direct in het hotel!

Technische Schwierigkeit
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Kondition
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Unterkunft
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Action
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

4-6 deelnemers

6
Tage

€ 1280

Mögliches Programm

zie onderaan

Vorrausetzungen

Ervaring met outdoor voorklimmen vanaf 5b/5c is vereist voor deze cursus.

Jef Verstraeten

IVBV Bergführer

Jef Verstraeten

IVBV Bergführer

Begeleiding 
Dag 1 - Heenreis en oefening van basics

100 hm

100 hm

2 km

5-6 uur

vanaf 3a

In de voormiddag kan je de laatste kilometers van de heenreis afleggen. We ontmoeten elkaar pas 's middags. Na een kleine kennismaking gaan we al meteen naar de rotsen. In het gezellige sportklimgebied "family climb San Marino", oefenen we onze vaardigheden in touwtechnieken. Naast het toprope klimmen en voorklimmen zullen we ook de ideale abseiltechniek (rappellen) leren en oefenen. Heb je op deze gebieden al ervaring, is dit een goede herhaling en kan je ook al goed aan de lokale rots wennen. Eventueel leren we vandaag nog het bouwen van een standplaats. Op weg naar het hotel stoppen we nog bij de pizzeria Al Fiume voor een gezamenlijk en smakelijk avondeten!
Dag 2 - Planche di Boane - Eerste multi-pitch

200 hm

200 hm

4 km

6 - 8 uur

Vanaf 5a

Na een lekker ontbijt kunnen we te voet vanuit het hotel vertrekken. In de directe nabijheid vinden we de Placche di Boane. Deze zonnige platen steken uit boven de olijfgaarden en bieden een fantastisch uitzicht op het Gardameer en de omliggende bergen. Hier leren we nog de nodige technieken en kunnen dan ook meteen onze eerste multi-pitch klimmen! Is er nog tijd over, kunnen we in de namiddag de "Pungitopo" V of "Siuxie" V+ (3 touwlengtes) op de San Paolo-wand beklimmen.
Dag 3 - Due Laghi - Indrukwekkende oefen- multi-pitch

500 hm

500 hm

3 km

4-6 uur

4b

Met een autorit richting noorden leren we de Sarca-vallei met zijn talloze indrukwekkende rotswanden kennen. Aangekomen bij het Lago di Santa Massenza meer, beginnen we de dag met een aanloop van een 30-tal minuten. Lo Spigolo Nascosto, 4b, op de Due Laghi wand, volgt een rotsrichel naar boven: dit is één van de gemakkelijkste en mooie routes in het Sarcadal! Daarom vertrekken we ook op tijd, want we kunnen er van uit gaan dat we eventueel niet alleen gaan zijn vandaag. De route telt maar liefst 4 à 6 touwlengtes! In de namiddag kunnen we dan bij het Castel Toblino, een kasteel aan het Toblinomeer, een beetje wijn gaan proeven. Tevens ook de ideale locatie en kans om een flesje of twee voor thuis aan te kopen.
Dag 4 - Valle di Ledro - Multi-pitch boven het Gardameer

200 hm

200 hm

2 km

4-6 uur

5b

Vanuit het Val di Ledro beklimmen we vandaag de geweldige klimroute Via Settimo Cielo. Dit is waarschijnlijk de beste route van deze moeilijkheidsgraad op de rotswand boven de Ponale-weg! Je klimt op rotsplaten met uitstekende grepen, namelijk kalksteengaten die door het water zijn gevormd. De Via Settimo Cielo is optimaal beveiligd met veel haken en het uitzicht op het diepblauwe Gardameer met de vele surfers is sensationeel! Gedurende 5 touwlengtes kunnen we onze vaardigheden zonder stress op de proef stellen! Hebben we nog tijd en zin, kunnen we in de namiddag nog een extra tochtje doen!
Dag 5 - Sonnenplatten - Grote afsluiter

300 hm

300 hm

4 km

3-6 uur

Vanaf 4a

Als highlight van deze stage beklimmen we vandaag de Sonnenplatten, welke misschien wel de bekendste wand in Arco is! We kunnen trots zijn hier een beklimming te wagen! Beginnend met lengtes van 150m, hebben we hier een groot aantal routes waaruit we kunnen kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld 2 mogelijkheden: - De Via del 46 Parallelo, 4a en 170m, is een van de gemakkelijkste en meest populaire klimroutes op de Sonnenplatten. De rots biedt constant een groot aantal grepen en is daardoor aangenaam om te klimmen. Alleen in de 3de lengte wordt het even een beetje steiler en moeilijker. - De Mam Ilia, 5a en 225m, is een leuke beklimming die naar boven toe steeds (of: die hoe hoger, hoe mooier) mooier wordt. De rots geeft je altijd grip: je hoeft zelden op wrijving te klimmen. Bovenaan deze route wacht een geweldige finale op ons! We klimmen de hele dag onder de meer als 1000m hoge rotswand van de Monte Brento. Naast een aantal indrukwekkende routes te beherbergen, staat de Monte Brento ook bekend als exit point voor base jumpers! Door het gehele Sarca-dal verloopt een veilige fietsroute. Als je wil kan je vandaag met de fiets naar de Sonnenplatten rijden. Bij een gezellig avondeten nemen we afscheid van onze gids.
Dag 6 - Terugreis

-

-

-

-

-

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid en rijden we terug naar huis.
Mögliches Programm
bottom of page