top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Familie avontuur in de Oostenrijkse bergen

Gezamenlijk de bergen ontdekken!

Jullie willen de bergen leren kennen en avonturen beleven? Dan is dit dé week voor jullie: klettersteig, wandelen, grotten ontdekken, overnachten in een echte berghut en zelfs een indrukwekkende alpiene top beklimmen!

Tijdens deze groepsreis gaan jullie samen met andere gezinnen op pad en gaan we allerhande avonturen beleven!

- rotsklimmen / klettersteig
- in een koud bergmeer springen
- grotten ontdekken
- een alpiene bergtop beklimmen
- spelletjes spelen in de ongerepte natuur
en zelfs 2 nachten in een echte berghut overnachten!

Dit programma is voor kinderen en jeugd tussen de 10 en 15 jaar en hun reisgenoten. Elke ouder, grootouder of begeleider mag 1 of 2 kinderen meenemen op deze avontuurweek.

Dit avontuur wordt door een Nederlandstalige UIAGM berggids begeleid: Jef heeft meer dan 12 Jaar ervaring met het begeleiden van kinderen en jongeren. Hij geeft zelfs opleidingen aan jeugdbegeleiders en jeugdtrainers) bij de Alpenvereniging en de bergredding.
Als inwoner van het Obernbergdal kent hij alle leuke en geheime plekjes die we hier gezamenlijk kunnen ontdekken.

Vanaf 9 deelnemers nemen we deels een extra gids op onze avonturen mee!

Prijs:
Daar we de prijzen voor families redelijk willen houden, werken we bij deze reis met een flexi-prijs: hoe meer deelnemers, hoe goedkoper! Bij de goedkoopste formule liggen we bij een prijs van 850,- per persoon.

Inklusive

Organisation

Organisation

Guiding by IFMGA certified mountain guide

Führung durch IVBV Bergführer

4x Übernachtung im Jugendhaus und Seminarhaus

Lunchpaket

2x Übernachtung in Berghütte

Packed lunch

2x overnight stay in mountain hut

4x overnight stays in youth accomodation Obernberg

Rental gear

Mietmaterial

Nicht inklusive

Deine eigene Bergsportversicherung

Reisekosten

Getränke und zusätzliche Verpflegung

Jugendhaus & Tribulaunhütte

Unterkunft

We overnachten in het mooie Jugendhaus en in de unieke Gschnitzer Tribulaunhütte.

Jugendhaus Obernberg:
Dit de ideale locatie voor onze jongeren!
Naast de geweldige omgeving genieten we hier van een boulder‐ en speelruimte, een grote tuin en kindergerechten.

Tribulaunhütte 2064m:
Boven het Gschitzdal en verstopt onder de Tribulauntoppen, ligt de Tribulaunhütte op een indrukwekkende locatie!
In deze kleine maar fijne hut genieten we van een rustgevende omgeving, speelterrein en gratis douches (hoogstuitzonderlijk op deze hoogte!).

Technische Schwierigkeit
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Kondition
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Unterkunft
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Action
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

5-8 deelnemers per gids

6
Tage

€ 1050

Mögliches Programm

Zie onderaan

Vorrausetzungen

Sportieve levenstijl, zin om de bergen in te trekken

Jef Verstraeten

IVBV Bergführer

Jef Verstraeten

IVBV Bergführer

Begeleiding 
Dag 1 - Heenreis, kennismaking en gezamenlijk avondeten

-

-

-

-

-

We ontmoeten elkaar in de late namiddag in de tuin van ons verblijf. Na ons even voor te stellen, ontdekken we de omgeving en spelen een paar spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Na het avondeten ontdekken we de omgeving nog een beetje.
Dag 2 - Grotten verkennen en Obernberger See

450 hm

450 hm

7,5 km

5-7 uur

Klauteren en wandelen

Obernberg staat bekend voor het idyllisch meer dat een uurtje wandelen vanaf het einde van de vallei ligt. Vooraleer we naar deze parel der natuur gaan, ontdekken we eerst nog een geheime plek. Het dorpje is namelijk niet enkel ontstaan vanwege de mooie natuurtaferelen, maar omdat hier edelstenen en marmermijnen waren. In de voormiddag maken we op een gezamenlijke wandeling en klimmen naar een grot waar vroeger naar edelstenen gezocht werd. Beveiligd door helm en klimgordel klauteren we naar een paar "Stollen" en kunnen we hier (met hulp van een koplamp) ook inkruipen en kijken waar deze donkere gang naartoe gaat! Na een picknick op een groene weide, wandelen we naar het meer van Obernberg. Hier kunnen we spelletjes spelen en (voor wie durft) een duikje nemen in het koele nat!
Dag 3 - Klimactie

100 - 600 hm

100 - 600 hm

3-5 km

5 - 7 uur

Klimmen voor beginners

Vandaag willen we het verticale gebeuren gaan ontdekken! Afhankelijk van de wensen van de groep kiezen we één van de volgende programma's: - Klettersteig of via ferrata: Via een zogenoemde “ijzeren weg” meesteren we een gehele rotswand. We beginnen met een kleine workshop over het klimmen van een Klettersteig en hoe we ons met het materiaal beveiligen. Daarna starten we met een kleine beklimming. Voor dit avontuur verplaatsen we ons naar het Gschitzdal, waar we de St. Magdalena Klettersteig gaan doen. - Sportklimmen: Willen we liever puur op rots klimmen, dan blijven we in het Obernbergdal en ontdekken de rotsen hier. Met klimschoenen “gewapend”, kunnen we de rotswanden “te lijf" gaan. De ouders worden even opgeleid in het top-rope zekeren, waarna iedereen hier van mooie rotsbeklimmingen kan genieten. Na een picknick op een weide onderaan de rotsen, sluiten we de dag af met een grote rope-swing!
Dag 4 - Aanloop naar berghut Tribulaunhütte

800 hm

-

5 km

3- 4 uur

Leuk wandelpad

Na het ontbijt pakken we gezamenlijk onze rugzakken: we beginnen namelijk aan een 3-daags huttenavontuur! Gebruikmakend van 2 bussen, wisselen we het Obernbergdal tegen het einde van het Gschitzdal. Hier aangekomen kunnen we nog even aan een mooie beek relaxen, vooraleer we aan de beklimming naar de Tribulaunhütte 2064m beginnen! Het eerste gedeelte van de weg naar de hut verloopt langs een imposante waterval. Nadien stappen we via een authentiekbergwandelpad richting hut. Vooraleer we 's avonds gaan slapen, kijken we nog even naar de grote toppen die rond ons liggen: de indrukwekkende Gschitzer Tribulaun wacht op onze beklimming morgen!
Dag 5 - Beklimming Gschnitzer Tribulaun 2946m

900 hm

900 hm

6 km

5 - 7 uur

Indrukwekkende bergpaden en klauteren

andaag gaan we voor de top waarop we ons nu al dagen voorbereiden: de Gschitzer Tribulaun telt net geen 3000m en torent boven ons uit! De beklimming vandaag telt maar liefst 900 hoogtemeters, die we gelukkig met lichte rugzak kunnen overbruggen. Het grootste deel van de beklimming is via wandelpaden, met een stukje gezekerd klimmen in het midden. De top en ook de laatste meters van onze route bevinden zich in Italië. Hierboven hebben we natuurlijk een geweldig uitzicht op het land van Pisa en Pizza!
Dag 6 - Wandeling terug naar Obernberg, kampvuuravond

550 hm

1200 hm

8 km

6-7 uur

Indrukwekkende wandelpaden

In echte alpiene stijl wandelen we vandaag terug naar ons verblijf in het Obernbergdal! Al snel bereiken we het Gstreinjöchl 2540m en daarmee het laatste hoogtepunt van deze week. Via de mooie wilde bergweides van de Wildgrube en een leuk wandelpad tegenover de Tribulaun, hebben we nog een keer zicht op alle hoogtepunten van deze week! We zien het gehele dal met het meer van Obernberg, wandelen langs de klimroutes en zien de grotten die we ontdekt hebben! 's Avonds sluiten we de week af met een knetterend kampvuur!
Dag 7 - Afscheid nemen en terugreis

-

-

-

-

-

Na een laatste gezamenlijke ontbijt nemen we afscheid van elkaar en van het Obernbergdal!
Mögliches Programm
bottom of page