top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Hochstubai skitour en gletsjeravontuur

In 4 dagen met veel afwisseling met tourski's de Stubaier Alpen doorkruisen!

- Dagje freeriden om te acclimatiseren
- Indrukwekkende tocht naar Schrankogel 3497 en 3 andere 3000ers
- Mooie hut in een rustige vallei
- Je wordt geleid door een berggids met uitgebreide lokale terreinkennis

Je bent graag met tourski’s op pad en op zoek naar de volgende uitdaging? Dan is dit misschien het programma voor jou!


In een 4-daags avontuur doorkruis je de Stubaier alpen met je tourski’s. Via gletsjers, steile passages en rotsgraten ondek je de rustige kant van deze bergketen. Je wordt professioneel begeleid door een Internationaal gekwalificeerde berggids met uitstekende lokale kennis.


Na een kennismaking in het hotel op de vooravond, starten we het avontuur met een beetje freeriden om te acclimatiseren. Afhankelijk van je wensen en de omstandigheden kunnen we via volgende wegen de Ambergerhütte bereiken:

  • gepland is dat we de Daunjoch zetellift nemen en vanaf hier met de vellen naar de Daunkopf doorsteken

  • Willen we niet zover stappen, kiunnen we ook via het Daunjoch (ongeveer 200 hm minder) meteen afdalen

  • is de Daunjoch lift gesloten, of willen we wat langer freerirden, dan kunnen we een 10-tal minuutjes bootpacken van boven aan de Daunscharte lift en de Sulztalferner afskiën

  • Laten de omstandigheden het niet toe, kunnen we ook via het Ötztal en Gries de Ambergerhütte via de vallei bereiken.


Vanuit de amberger maken we een paar mooie tochten naar 3000er toppen. De laatste dag keren we via de Wildgratscharte weer terug naar het Stubaidal.

Skikönnen
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Physical fitness
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Accomodation
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Experience factor
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

€ 1170

5 dagen

duration

Februari-Mei

When possible?

Most difficult day

1250 hm, I-II en 45° klimmen

Most difficult day

1250 hm, I-II en 45° klimmen

Meerdere dagen tourski ervaring. Zeer goed skiniveau. Ervaring met het skiën van 35° (75%) steile flanken off piste.

Programme (subject to change)
Dag 1 - meet-up in Hotel

-

-

-

-

-

Op de vooravond van ons avontuur ontmoeten we elkaar in het Hotel Gasthof Handl in Schönberg. We checken het materiaal en de rugzakken. Ook bespreken we het programma van de komende dagen.
Dag 2 - Stubaier Gletsjer, skitour naar Daunkopf 3225m en Amberger Hütte

300 hm

2200 hm

13 km

6-8 uur

Stijgen en Skiën t.e.m 35°

Met de skibus rijden we naar de Stubaier gletsjer. Ondersteund door skiliften bereiken we de top of Tirol. Na een paar runs in het skigebied nemen we een laatste keer de lift. Aansluitend stappen we met de vellen verder de berg op. Na ongeveer een uurtje stijgen, bereiken we de top van de Hinterer Daunkopf: met 3225m de eerste 3000-er van dit avontuur! Via een geweldig couloir skiën we richting noorden het Sulzbachtal in. Na een indrukwekkende afdaling bereiken we onze uitvalsbasis van de volgende dagen: de Amberger Hütte, 2136m.
Dag 3 - Kuhscheibe 3188m

1100 hm

1100 hm

11 km

5-7 uur

Stijgen en Skiën t.e.m 35°

Na een goed ontbijt verlaten we de hut en stappen het winterlandschap weer in. Vandaag willen we een top ten zuidwesten van de Ambergerhütte beklimmen. We volgen eerst onze sporen van gisteren, maar slaan al snel af in het Rosskar. Langs de Jägerstein en Roter Kogl, 3037m, vellen we naar boven. De laatste paar honderd hoogtemeters stappen we over de overblijfselen van een gletsjer vooraleer we onze ski’s deponeren. Nu stappen we nog een paar meter zonder ski’s naar de top van de Kuhscheibe, 3188m. Vanaf deze top hebben we een geweldig uitzicht in alle richtingen. In het zuiden staat de Matterhorn van de Stubaier Alpen: de Wilde Leck, 3359m. In het westen zien we de Ötztaler Alpen met de hoogste berg van Tirol: de Wildspitze, 3770m. In het Oosten zien we de bergen waar we ons de volgende dagen gaan amuseren. We skiën terug naar de hut. Hier bekijken en testen we nog het gletsjermateriaal (gordel, crampons etc.) dat we de volgende dagen gaan nodig hebben.
Dag 4 - Schrankogel 3497m

1400 hm

1400 hm

11 km

6-8 uur

Toerski t.e.m. 35°, I stappen klimmen

Vandaag wagen we ons aan het highlight van dit avontuur. De Schrankogel 3497m is alles wat men zich van een berg voorstelt: met een indrukwekkende sneeuwflank, rotsgraten en ‐wanden is dit een enorm indrukwekkende berg. De dag begint rustig: we stappen met de vellen het dal weer verder naar boven en slaan dan naar links, het Schwarzenbergdal in. Na een 800-tal hoogtemeters stijgen, bereiken we de Schwarzenbergferner gletsjer en pakken hiervoor onze specifieke veiligheidsuitrusting uit. Via de gletsjer bereiken we snel de oostgraat, waar we onze ski's achter kunnen laten. Vanaf hier klimmen we te voet verder. De beklimming is niet altijd mogelijk en vergt soms dat we met materialen als crampons en touw werken. De top van de Schrankogel ligt op maar liefst 3497 meter! Ook hier worden we met een prachtig uitzicht beloond. We kijken ook naar de berg tegenover, want hier ligt de col waar we morgen over willen. Zo kunnen we ons vandaag al een beeld van de condities vormen. Zijn we een groep van top-skiërs, kunnen we ook onze ski's mee naar de top dragen. De directe afdaling van de top verloopt via de noordflank, die steiler is dan 45° en een afdaling alleen bij de beste omstandigheden toelaat. We dalen via de Oostgraat weer af naar onze ski’s en vanaf hier gaat het dan weer sneller. We skiën via de Schwarzenbergferner en het Schwarzenbergdal weer terug naar de Amberger Hütte.
Dag 5 - Schrankarkogel 3332m, Wildgratscharte 3170m

1350 hm

2050 hm

21 km

7-9 uur

Tourski t.e.m. 35°, korte klimpassage ca 45°

De laatste dag van dit avontuur wordt nog een keer een highlight. Het eerste gedeelte kennen we al van gisteren. Vandaag blijven we langer op de Schwarzenbergferner. We kunnen vandaag nog een laatste 3000‐er klimmen: de Schrankarkogel. Ook hier doen we de laatste hoogtemeters naar de top, 3332m, te voet. We genieten even van de top en moeten dan verder, want we hebben nog een lange dag voor de boeg. Na een korte afdaling volgt de beklimming van de oversteek die ons terugbrengt naar het Stubaital. We klimmen het laatste stuk naar de Wildgratscharte, 3170m: te voet, met onze ski's op de rugzak. Eventueel zorgt de gids voor een zekeringstouw. De afdaling is gelijkaardig steil, maar na een vijftigtal meter kunnen we onze ski’s weer uitpakken. Via de Alpeinerferner en het Alpeinertal skiën we weer een zijvallei van het Stubai in: het Oberbergdal. Aan het einde van een vlak stuk wacht de Franz-Senn-Hütte, 2149m, op ons. Hier kunnen we iets kleins eten en iets lekkers drinken om zo nog een laatste keer onze krachten bij te tanken. We skiën verder het dal in en concentreren ons een laatste keer voor een smalle, iets steilere passage. We passeren de in de winter gesloten Oberissalm en dalen verder af via een geprepareerde weg. Na de Stöcklenalm kunnen we bij het prikken in een paar vlakkere passages nog eens alles geven. In Seduc worden we door een taxi afgehaald en terug naar Neustift gebracht. We delen een fijn terrasje en een lekker drankje en nemen dan ook afscheid van de gids en de Stubaier Alpen.
ivbv.png

Guiding

IFMGA Mountain guide

For your adventure we provide you with a UIAGM-certified mountain and ski guide. Only guides with this qualification are allowed to accompany customers into the high mountains.

We have an extensive team of guides. Most of them are full-time guides and have solid education and experience.

Our local guides speak German and excellent English. 

new logo-03.jpg

Organisation

After your request for your tailor-made adventure, you will receive a call from our Chief Mountain Guide, Jef Verstraeten. You discuss the trip in Dutch and Jef gives your guide a briefing in his native language.

If you have any questions before, during or after the trip, Jef is at your disposal.

Preisinfos


4-6 personen: € 1170,-

3 personen: € 1400,-

2 personen: € 1850,-

1 persoon: € 3300,-

Inklusive

Organisation

Organisation

Vorbereitende Telefonate

Preparation calls

Guiding by IFMGA certified mountain guide

Führung durch IVBV Bergführer

4x night in mountain hut

3x night in mountain hut

4x Übernachtung in Berghütte

3x Übernachtung in Berghütte

Rental gear

Mietmaterial

Exklusive

Deine eigene Bergsportversicherung

Reisekosten

Mietkosten für Skiausrüstung

Getränke und zusätzliche Verpflegung

Tourismustaxe im Hotel

Weitere Abenteuer mit Explore the alps

glacier peaks

Großglockner - Highest mountain in Austria

Scale the highest peak in Austria!

glacier peaks

Bianco Ridge + Piz Palü & Piz Morteratsch

Climb the Piz Morteratsch, the Piz Bernina via the Bianco ridge, and the Piz Palü in one epic adventure!

Gletschergipfel

Großglockner über Normalweg

Erklimmen der Höchste Gipfel Österreichs!

bottom of page