top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Canyoning in Tirol!

Ontdek de prachtige natuur op een avontuurlijke manier met het dagje canyoning met een canyoninggids van berggids.be!

Ervaar de opwinding van canyoning onder begeleiding van een ervaren canyoninggids
Ontdek verborgen watervallen, natuurlijke zwembaden en adembenemende landschappen
Leer de technische aspecten van canyoning en hoe je jezelf veilig kunt houden tijdens de activiteit
Geniet van een avontuurlijke dag in de buitenlucht, geschikt voor zowel beginners als ervaren canyoningers

Canyoning is een uitdagende outdoor activiteit waarbij je door de canyons van een rivier wandelt, klimt, springt, abseilt en glijdt. Het is een unieke manier om de natuur te verkennen en tegelijkertijd je grenzen te verleggen.


Tijdens het dagje canyoning zal je begeleid worden door een ervaren canyoninggids van berggids.be. De gids zal je alle technieken leren die nodig zijn om veilig en efficiënt door de canyons te navigeren. Je zal worden voorzien van alle benodigde uitrusting, zoals een wetsuit, helm en klimgordel.


Het dagje canyoning is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en er zijn verschillende canyons beschikbaar, elk met hun eigen moeilijkheidsgraad. De gids zal de canyon kiezen die het best past bij jouw niveau en voorkeuren.


Naast het avontuurlijke aspect zal je tijdens het canyoningen ook kunnen genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Canyons zijn vaak verborgen parels die niet toegankelijk zijn voor de gemiddelde wandelaar, waardoor je tijdens het canyoningen unieke uitzichten en ervaringen zal opdoen.


Kortom, het dagje canyoning met een canyoninggids van berggids.be is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die houdt van avontuur en natuur. Boek nu jouw canyoning avontuur en laat je verrassen door de schoonheid van canyons!


Een paar mogenlijkheden voor canyoning in Tirol

  1. Ötztal: Ötztal is de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire canyons in Tirol, zoals de Achterbach- en Gurglerbach-canyons. Deze canyons bieden uitdagende stroomversnellingen, watervallen en sprongen en zijn geschikt voor ervaren canyongangers.

  2. Zillertal: Zillertal heeft verschillende canyons voor canyoning, waaronder de Zemm- en Stillup-canyons. Deze canyons bieden zowel makkelijke als uitdagende routes, afhankelijk van de ervaring van de canyonganger.

  3. Lechtal: Lechtal heeft enkele van de meest indrukwekkende canyons in Tirol, zoals de Hornbach- en Schwarzenbach-canyons. Deze canyons bieden uitdagende stroomversnellingen, watervallen en sprongen en zijn geschikt voor ervaren canyongangers.

  4. Sölden: Sölden biedt een aantal canyons, waaronder de Engelswand- en Lehner-watervallen. Deze canyons bieden zowel makkelijke als uitdagende routes en zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

  5. Imst: Imst heeft een aantal canyons, waaronder de Rosengartenschlucht en de Partnachklamm. Deze canyons bieden zowel makkelijke als uitdagende routes en zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Technische Schwierigkeit
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Vorrausgesetzte Kondition
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Unterkunft
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Erlebnisfaktor
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

€ 130

1-? dagen

Dauer

Mei-oktober

Wann möglich

Anpruchsvollster Tag

Naar wens

Anspruchsvollster Tag

Naar wens

Sportieve levenstijl, conditie voor een tocht van meerdere uren, zwemmen

Mögliches Programm
Dagbeschrijving canyoning in tirol

-

-

-

-

-

Je dag begint met een ontmoeting met je canyoningguide op de parkeerplaats in de buurt van de canyon in Tirol. Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids, zal hij je uitrusting controleren en uitleggen hoe je deze moet gebruiken. Je krijgt een wetsuit, een helm en een gordel. Indien gewenst, en mogelijk, regelt de gids een taxibusje om de aanloop naar de canyon te verkorten. Tijdens de rit krijg je informatie over wat je te wachten staat en krijg je nog wat laatste instructies. Eenmaal aangekomen bij het begin van de canyon zal je gids je nogmaals informeren over de route, de obstakels die je tegenkomt en hoe je deze het beste kunt benaderen. Afhankelijk van de canyon begin je meteen zelfs met een abseil! Na deze spannende start begint het echte canyoningavontuur. Je zult wandelen, zwemmen, springen en glijden door de canyon, terwijl je gids je begeleidt en je helpt bij het navigeren door de uitdagende delen. Het kristalheldere water van de canyon is verfrissend en de omgeving is adembenemend. Tijdens de canyoningtocht zijn er verschillende obstakels die je kunt overwinnen, zoals natuurlijke glijbanen en kliffen waar je vanaf kunt springen in het water. Maar maak je geen zorgen, je gids zal je helpen en de veiligheid staat altijd voorop. Na enkele uren bereik je het einde van de canyon en is het tijd om terug te keren naar de parkeerplaats. Je kunt terugkijken op een geweldige dag vol avontuur en adrenaline.
ivbv.png

Führung

IVBV Bergführer

Für Ihr Abenteuer stellen wir Ihnen einen UIAGM-zertifizierten Berg- und Skiführer zur Verfügung. Nur Guides mit dieser Qualifikation dürfen Kunden ins Hochgebirge begleiten.

Wir haben ein umfangreiches Team von Guides. Die meisten von ihnen sind Vollzeit-Guides und verfügen über eine solide Ausbildung und Erfahrung.

Unsere lokalen Guides sprechen Deutsch und ausgezeichnetes Englisch. 

new logo-03.jpg

Organisation

Unser Team organisieren das Abenteuer, regeln die Hütten und einen Bergführer.

Je nach Wunsch machen wie die Organisation per Mail, Whatapp oder Telefon!

Preisinfos

Gemakkelijke en korte canyon: 130,- per persoon

Middelmoeilijke of middellange canyon:

Lange of moeilijke canyon:

Inklusive

Organisation

Organisation

Prepatory call

Vorbereitender Call

Guiding by canyoningguide

Führung durch Canyoningguide

Rental gear

Mietmaterial

Exklusive

Eventueller Taxi Transfer

Deine eigene Bergsportversicherung

Weitere Abenteuer mit Explore the alps

Felsgipfel

Drei Zinnen - ultimate dolomite adventure

Climb the most famous peaks of the Dolomites in a great adventure!

glacier peaks

Großglockner - Highest mountain in Austria

Scale the highest peak in Austria!

Felsgipfel

Drei Zinnen - ultiemes dolomitenabenteuer

Besteige die bekanntesten Gipfel der Dolomiten in einem großen Abenteuer!

bottom of page